Çevre Danışmanlık, Çevre Danışmanlık Firmaları, Çevre Danışmanlığı, Çevre Danışmanlık Şirketleri, Aık Yönetimi, ÇED – Çevresel Etki Değerlendirmesi, Toprak Kirliliği Tespiti, Toprak Kirliliği, Kirli Toprak Temizlenmesi, Baca Gazı Filtre Sistemleri, Çevre Görevlisi Danışmanlığı, Çevre Mühendisliği, Çevresel Planlama, Çevresel Risk Analizi, Endüstriyel Atık Yönetimi, Endüstriyel Kazalar Risk Çalışmaları, Endüstriyel Kazalar, Toz Filtre Sistemleri, Karbon Ayak İzi ve Sürdürülebilirlik, Madencilik Danışmanlığı

ABECE Çevre Danışmanlığı | Çevre Danışmanlık,  Çevre İzni, Toprak Kirliliği, ÇED

Çöp Krizinin Çaresi Bulundu!

Çöp Krizinin Çaresi Bulundu!Çöp Krizinin

Çöp krizinin çaresi bulundu. Yeryüzünde yenilebilir türlerinin yanında insanı birkaç dakikada öldürebilecek kadar zehirli ve tehlikeli türleri bulunan mantar, bugünlerde yeni keşfedilen ve  çok daha ilginç olan bir türü ile dikkat çekiyor.

Plastik Kirliliğine Yeni Bir Çözüm Umudu

Bu ilginç mantar çeşidi, Pakistan’ın başkenti olan İslamabad’da keşfedildi. Araştırmacılar bunun plastik yiyen bir mantar çeşidi olduğunu ve belki de çağımızın en büyük sorunlarından birisi olan ve her gün daha da kritik seviyelere tırmanan plastik kirliliğine karşı bir çözüm aracı olabileceğini belirtiyor.

Londra’da yer alan ve çeşitli bitkiler hakkında kapsamlı araştırma ve incelemeler yapan Kraliyet Botanik Bahçeleri, plastik yiyen mantar türü hakkında bir rapor yayınladı. Söz konusu raporda belirtildiğine göre, bu mantar, doğada yüzyıllar boyunca ancak çözünebilen plastiği haftalar içinde çözebiliyor.

İngiltere’de yayınlanan dünyaca ünlü The Times gazetesinin bildirdiğine göre, bu ilginç mantar ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere, tam 18 ülkeden 100’den fazla bilim insanı, Londra’nın batı kısmında yer alan botanik bahçesinde bir araya gelecekler. Bilim insanları bu mantar türünden yola çıkarak, nasıl ve ne yönde araştırmalar yapılabileceğini tartışacak.

Plastik Yiyen Mantar Nerelerde İşe Yarayabilir

Plastik yiyen mantarlar tarafından salgılanan güçlü enzimler, polyester poliüretan benzeri plastiklerin çözünmesini sağlıyor. Bilim insanları ayrıca bu güçlü enzimlerin oluşumunu sağlayan genleri belirlemeye çalışıyor. Geni tespit etme işlemi tamamlandıktan sonra, bu enzimin endüstri için üretilme potansiyeline sahip olup olmadığı değerlendirilecek. İngiltere’de bulunan Kraliyet Botanik Bahçeleri’nde görevli Dr. Ilia Leitch, The Times gazetesine verdiği röportajda,  bu genin okyanuslarda yaşayan deniz mantarlarına aktarılmasının, okyanus bölgelerindeki plastik kirliliğini de azaltabileceği görüşünü savunuyor. Ayrıca Dr. Leitch, bu sıradışı mantarın önümüzdeki 5 yıl içerisinde, plastik problemine çözüm bulma kapasitesine sahip olduğuna dikkat çekti.

Aslında dünya genelinde bulunan mantar çeşitlerinden sadece yüzde 5’inin keşfedildiği varsayılıyor. Dünyada en çok çeşidi bulunan canlı türlerden birisi olan mantarlar; ağaç kovukları, ıslak toprak zeminler, insan tırnakları ve hatta hayvan ciğeri gibi birçok yerde farklı özellik ve ebatlarda yetişirler. Bununla birlikte, plastik yiyen mantar türünün keşfi,  doğayı plastiklerden koruma konusunda çok büyük bir yenilik getirecektir.

Kaynak: http://ekolojist.net/cop-krizinin-caresi-bulundu/

Çevre danışmanlık, Toprak Kirliliği, ÇED, Atık Yönetimi, Baca Gazı Filtre veya
Çevresel Planlamaya mı ihtiyacınız var ?

Hemen Sizi Arayalım