Minikler atık malzemelerle sanatsal yönlerini geliştiriyor. Bilim ve Sanat Merkezi Resim Bölümü’nde eğitim gören 8-12 yaş grubu öğrenciler, evlerindeki atık materyallerden kendi oyuncaklarını yaparak sanatsal yönlerini ortaya çıkarıyor.
MANİSA Bilim ve Sanat Merkezi Resim Bölümü’nde eğitim gören 8-12 yaş grubu öğrenciler, evlerindeki atık materyallerden kendi oyuncaklarını yaparak sanatsal yönlerini ortaya çıkarıyor. Böylelikle atık maddelerin geri dönüşümde nasıl değerlendirileceğini öğreniyor.
Geleceğin bilim adamları ve sanatçılarının temellerinin atıldığı Manisa Bilim Sanat Merkezi’nde, atık materyallerin geri dönüşüme çevrilmesi için de çalışma yapılıyor. Merkezin resim bölümünde eğitim gören 8-12 yaş grubu öğrenciler, atık maddelerle sanatsal yönlerini ortaya çıkaran eşyalar yapıyor. Bunun için evlerindeki yumurta kutuları, boş şişeler ve bidonlar gibi atık malzemeler değerlendiriliyor.
Manisa Bilim Sanat Merkezi Resim Bölümü’nde meslektaşı Elveda Yurteri ile birlikte öğrencilerin sanatsal yönlerini ortaya çıkarmaya gayret gösterdiklerini dile getiren resim öğretmeni Cihangir Hür, bu yılki konularının atık maddelerin sanata dönüştürülmesi olduğunu söyledi. Günün en büyük sorununun çevre kirliliği olduğunu söyleyen Hür, “Çevreye ve hayata karşı duyarlı insan olduğumuzu göstermek için öğrencilerimize bu bilinci aşılamak istedik. Bu nedenle ben ve diğer resim öğretmeni arkadaşım Elvan Yurteri ile birlikte bu dönemki konumuzu atık malzemeleri seçtik. Atık malzemelerle birlikte çocuklarımız evlerindeki kullandıkları malzemeleri, dersimizde sanata dönüştürme çabası içerisine girdiler. Bu çalışma ile öğrencilerimiz sanatsal yönleri ortaya çıkarken, atık malzemelerle güzel eserler ortaya koydular. Dersimizde uzay temasını işliyoruz. Evde kullandıkları atık malzemeleri getirerek uzayla ilgili çeşitli figürler ortaya çıkarıyorlar” dedi.
Kaynak: https://goo.gl/qaqt2B