Madencilikte devrim niteliğinde tozu yok eden bir formül bulundu. Kimya sektöründe yenilikçi üretim anlayışıyla 22 yıldır yüzde yüz yerli sermaye ile faaliyet gösteren GREEN Chemicals AŞ, Ar-Ge çalışmaları ile kendi geliştirdiği maden endüstrisi ürünü olan MINE-Treat®markasıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek madenlerde tozsuz çalışmanın formülünü buldu.
Madencilik alanında üretimde kaliteyi üst seviyeye çıkarmak için tasarlanan yeni ürünle birlikte; altın ve gümüş madenleri başta olmak üzere, kömür madenlerinde de sıkça kullanılmaya başlanan MINE Treat® sayesinde, maden işletmeleri yollarında, stok alanlarında ve proseslerde oluşan toz bastırılıp kontrol altına alınıyor.
GREEN Chemicals Toz Kontrol Programı, yollarda oluşan tozu bastırma ve kontrol altına almayı amaçlıyor. Ayrıca çevreye duyarlı yüzey aktif maddelerin ve aynı zamanda içeriğinde farklı meyvelerin yağlarından oluşan mineraller de bulunan MINE-Treat® sayesinde insan sağlığı ve çevre güvenliğini de korumuş oluyor. GREEN Chemicals Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Ay konuyla ilgili bilgiler verdi. Geliştirdikleri bu ürün sayesinde tozun oluşturabileceği, insan sağlığına ve çevreye zararlı durumların önüne geçerek, yakıt, enerji ve su tasarrufu imkânı sağladıklarını belirtti. Ay ayrıca; altın ve gümüş üretimi yapanlar başta olmak üzere tüm madenlerde üretim süreçlerinin sorunsuz ve daha verimli çalışmasına yardımcı olduklarını söyledi. Yüksek performanslı kimyasal teknoloji içeren MINE-Treat®ve yan maddelerinin özel formüle edilmiş, flotasyon kimyasalları, vizkozite ayarlayıcılar, yüksek performanslı kireç önleyici antiscalantlar ve dispersantlar gibi ürünlerden oluştuğunu da sözlerine ekledi.
MINE-Treat® paleti, GREEN Chemicals’ın enerji optimizasyonu ve sürdürülebilir performans için madencilik sektörüne sunduğu, çevre dostu, çıkarılan maden üzerinde ince bir koruma tabakası oluşturan ve biyolojik olarak parçalanabilen bir teknolojidir. Madenciliğin gelişimi için büyük öneme sahip ürünün avantajları arasında; sulama araçları sayılarında azalma, kullanılan su miktarı ve bakım maliyetlerinde azalma, cevher kayıplarını önleme gibi özellikleri göze çarpıyor. Geliştirilen ürünün maden endüstrisinde tercih edilme sebeplerinin başında ise; düşük maliyetli olması, yakıt ve enerji tasarrufu sağlaması ile maden içi yolların güvenli hale gelmesi ile kazalarda azalmayı sağlaması geliyor.
Kaynak: http://www.madencilik-turkiye.com/haberler/haberdetay/1902