Biyosell, bioheap, biyolojik yük veya kompost yığınları olarak da bilinen biyopiller, kazılan topraktaki petrol bileşenlerini biyolojik bozunum ile azaltmak için kullanılır.
Bu teknoloji, kontamine olmuş toprağı pillere veya hücrelere yığmayı ve havalandırma yoluyla topraklarda aerobik mikrobiyal aktivitenin uyarılmasını veya mineraller, besinler ve nem ilavesine dayanmaktadır.
Artan mikrobiyal aktivite sonucunda, adsorbe edilen petrol ürünü bileşenlerinin bozunması meydana gelir.
Biyopiller hem toprak üstünde hem de toprak altında, genellikle hava kullanılan mühendislik sistemleri sayesinde aerobik bakterilerin büyümesini ve üremesini sağlar. Toprağa emilen petrol bileşenlerinin de bozunmasına yardımcı olur.
Araziler, damlatma veya sürme ile havalandırılırken, biyopiller havanın enjeksiyon veya ekstraksiyon yoluyla toprağa yerleştirilen delikli borulardan geçmesine neden olarak enjekte edilir. Tipik biopil hücre yukarıda gösterilmektedir.
Biyopillerin, yeraltı depolama tanklarının olduğu alanlarda bulunan petrol ürünlerinin hemen hemen tüm bileşenlerinin yoğunluğunu azaltılmasında, arazilerin iyileştirilmesinde etkili bir yöntem olduğu kanıtlanmıştır.
KAYNAK: https://www.epa.gov